Erevelden Indonesië

Erevelden Indonesië

Menteng Pulo te Jakarta

Naast veel burgers liggen hier militairen begraven, onder wie Generaal S.H. Spoor. In totaal rusten er 4.270 doden waaronder die van elders opgeheven erevelden te Banjarmasin, Tarakan, Menado, Palembang, Balikpapan, Makassar en Cililitan. De as van 728 doden is in urnen uit Japan overgebracht en op dit kerkhof bijgezet.

Ancol te Jakarta

Ancol is het ereveld der geëxecuteerden, mannen en vrouwen die deel hadden genomen aan het verzet. Zij werden op deze plek geëxecuteerd en naamloos begraven. De overledenen, waarvan de stoffelijke resten onidentificeerbaar bleken, zijn begraven in massagraven. Besloten werd om alle geëxecuteerden, ook van elders, hier hun laatste rustplaats te laten vinden. In totaal rusten er 2.118 doden waaronder bijbegravingen uit Banjarmasin, Medan, Makassar en Mandor.

Pandu te Bandung

Op dit ereveld liggen militairen van het KNIL begraven, die vielen bij de verdediging van de Tjiaterstelling, het laatste bolwerk voor Bandung en degenen die daarna na hun overgave door de Japanners zijn vermoord. Totaal aantal doden: 3.988 inclusief de bijbegravingen uit Muntok, Palembang en Makassar.

Leuwigajah te Cimahi

Door de vele herbegravingen is Leuwigajah uitgegroeid tot het ereveld met het grootste aantal graven. In totaal rusten er 5.181 doden waaronder bijbegravingen uit Muntok, Padang, Tarakan, Medan, Palembang en Balikpapan. Hier bevindt zich ook de gedenksteen Junyo Maru ter nagedachtenis aan de torpedering van dit Japanse transportschip, waarbij 1600 krijgsgevangen en ca. 4.000 Indonesische romusha’s (dwangarbeiders) omkwamen.

Candi te Semarang

Op dit ereveld zijn uitsluitend militairen begraven, 1.088 in totaal.De aanleg geschiedde op initiatief van het eerste contingent Nederlandse troepen, dat in maart 1946 in Semarang arriveerde. Bijbegravingen uit Palembang en Makassar.

Candi te Semarang

Op dit ereveld zijn uitsluitend militairen begraven, 1.088 in totaal.De aanleg geschiedde op initiatief van het eerste contingent Nederlandse troepen, dat in maart 1946 in Semarang arriveerde. Bijbegravingen uit Palembang en Makassar.

Praktische informatie

Kosten en aanmelding

De Herdenking bij het Indisch Monument is voor iedereen gratis toegankelijk.
Aan het Middagprogramma in het World Forum zijn kosten verbonden.

 

Kosten vooraf via aanmelding:
Middagprogramma exclusief lunch: € 9,50
Middagprogramma inclusief lunch: € 23,00

 

Op de dag zelf te koop in World Forum (per pin of gepast contant te betalen):
Middagprogramma exclusief lunch: €10,00
Middagprogramma inclusief lunch: € 25,00

 

Bent u al donateur en wilt u gegarandeerd zijn van een zitplaats op het veld en/of wilt u deelnemen aan het Middagprogramma, dan kunt u zich aanmelden vòòr 31 juli a.s.

Bestel nu kaarten

De toegangskaarten zullen in de eerste week van augustus worden verzonden. Heeft u deze 10 augustus nog niet ontvangen, dan verzoeken wij u hierover contact op te nemen per e-mail (info@indieherdenking.nl) of via telefoonnummer 026-3616599

 

Bent u nog geen donateur en wilt u dit voor dit jaar nog worden, dan kunt u een mailtje sturen naar info@indieherdenking.nl of telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 026-3616599

 

Ook wanneer u van tevoren geen kaarten heeft besteld, bent u op de dag zelf van harte welkom. U bent dan echter niet verzekerd van een zitplaats bij het monument.

Vervoer

Parkeren
U kunt op eigen kosten beperkt parkeren in de parkeergarage van het World Forum. Ook in de straten in de buurt van het monument zijn beperkt parkeermogelijkheden.

 

Van 10.30-11.45 uur rijden er voortdurend shuttlebusjes vanaf het World Forum naar het Indisch Monument voor diegenen die slecht ter been zijn samen met hun begeleider.

 

Van 13.30-15.15 uur rijden er bussen vanaf het Indisch Monument naar het World Forum.

 

Lopen naar het monument duurt ca 8 minuten.

 

Met openbaar vervoer
Indien u alleen de herdenking bij het Indisch Monument bijwoont, adviseren wij u gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 

Vanaf het Centraal Station tramlijn 9 halte Madurodam, op 5 minuten loopafstand van het Indisch Monument. Vanaf Station Hollands Spoor tramlijn 1, halte World Forum op 8 minuten loopafstand van het Indisch Monument. Buslijn 21 halte Prins Mauritsplein, op 5 minuten loopafstand van het Indisch Monument. Kijk voor actuele reisinformatie op www.9292.nl

Toiletten

Extra toiletten op het veld het World Forum is geopend vanaf 13:00. Dit betekent dat u tot 13:00 uur geen gebruik kunt maken van de toiletten van het WF. Houd u daar a.u.b rekening mee. Op het veld bij het Indisch Monument zijn er extra toiletvoorzieningen beschikbaar.

Meevliegen met de Catalina

Wilt u de Herdenking op een andere manier meemaken? U kunt de fly past meemaken vanuit de Catalina. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Aanmelden Catalina
Mede mogelijk gemaakt door

én onze vele donateurs en vrijwilligers!